Pátek 6.7.2012 - U Hada

Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Pátek 6.7.2012

2012 > Cyklodovolená Biesczady

Po probuzení ihned vedro, sjíždíme ke studánce, v obchodě si necháváme uvařit čaj, dáváme si tatranku a jedeme do Stakčína. Zase do dosti dlouhého kopce kolem vodní nádrže Starina, která zásobuje pitnou vodou Košice a okolí. Výstup na vyhlídku nad silnicí, odkud je celá nádrž krásně vidět. Následuje několikakilometrový sjezd po krásné silnici dolů do roviny. Zastávka u řeky která právě vyteká z vodní nádrže.
Chtěli jsme se vykoupat, ale opravdu to nešlo, voda příšerně studená. Cituji z pomníčku, který je na břehu: "Chcel som tak kričat, chcel som tak žiť, slyšel som svoje srdce biť. Voda bola príliš chladná, mladý život mi tak vzala. Martin 18 let."
Pokračujeme dál a zastavujeme se v kamenném skanzenu, jsou zde zašlé fotografie významných osobností. Blížíme se ke Sninským rybníkům, kde se těšíme na pořádnou koupel. Oni ale vypadají trochu jinak než je poznal Honza sčákem před pár lety. Z jednoho je vybudováno nové supermoderní „biokoupaliště“, druhý a třetí jsou používány jako chovné rybníky. Dle informací v „Íčku“ se tam dá ale koupat. Přesouváme se proto o kousek dál a jdeme zkusit vodu. Nikterak čistá, ale koupel stojí za to, navíc tam plavou docela obstojní pstruzi. Honza došel do rekreačky, kde před léty byl pro "Smedného mnicha" a jedeme se podívat po noclehu. Máme vyhlídnutý krásný přístřešek u prvního rybníka, ale na doporučení místního rybáře se přesouváme o kus dál, o půlnoci zde totiž začínají rybářské závody. Nacházíme nocleh jak jinak než u řeky, nedaleko nás si staví mládež stany a začínají dost vyvádět. Honza měl dokonce připraven pepřový spray, nic se ale nedělo, ráno všichni v pořádku.

 
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky