Silvestr 2014 - U Hada

Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Silvestr 2014

2014


Ne, že bych vás rád neviděl
v Hadím hnízdě, ale po třech stejných Silvestrech to chce změnu.
A tak jsem uvítal, když se mi podařilo neuvěřitelné - sehnat ubytování na jednu noc ze Silvestra na Nový rok. A to
v České Metuji v hotelu Bouda. Je to u silnice hned pod nádražím.
Cena je až podezřele přívětivá: 300 Kč za noc s polopenzí. Takže jsem předběžně bloknul 15 míst a dohodnul se, že počet účastníků upřesním do 14 dnů.

Program:
D
o České Metuje přijedeme vlakem na Silvestra dopoledne o půl jedenácté. Po rychlém ubytování si vyběhneme přes Dědov a Klučanku na Ostaš, kde si dáme pivo. Oběd tady bohužel nedopadl - přes poledne je tady rezervyce pro místní hcalupáře a navečer je vystřídají horolezci.
Takže seběhneme kilometr do Bukovice do motorestu Lucky Luck (Fialka), kde je na třináctou hodinu zajištěný oběd. Posilněni se vydáme po druhé straně Ostaše do České Metuje. Celkem je to tam i zpět 11 kilometrů. Pokud by bylo extra hnusně, dovezl bych batožiny do hotelu den předem, jeli bychom busem přímo do Bukovice a šli jenom zpáteční cestu všichni.
Kdyby někoho předem bolely nožičky, může poslat po ostatních bágl a sám jet busem v poledne přímo do Bukovice a absolvovat pěšky pouze zpáteční cestu. Alůe nevěřím, že by se někdo takový našel.
Odpoledni a večerní posezení ve stylovém lokále dle potřeby a dohody s hospodským. Nebudou žádné slavnostní stoly, jen polopenzová večeře a nějaká drobnost (klobása, utopenec a pod.).
Ráno posnídáme druhou část polopenze a kolem poledne opět vlakem odjedeme.

Aktuálně pPřihlášení:
Had, Jani, Inge, Tom, Sigi, Karlík, Čtvrťák, Alenka, Bondy, Travič, Jon, Esther, Hubička, Simona, Artur, Hela, Irenka


 Dne 29.10. jsem tedy telefonicky nahlásil 14 lidí a poptal se na možnost hraní na kytary. Dostalo se mi odpovědi, že na hotelu budem sami a že kytary ani jiný rámus prý nebude vadit.

S Arturem jsme 13.12. uskutečnili průzkumnou výpravu do Boudy. Hospůdka je v zasmušilém koutě přímo pod nádražím. Prostředí příjemné, ze zdi koukají hlavy srnců, kanců a parohy jelenů. V rohu místnosti kachlová kamna a všude příjemné teplíčko. Po lokále se plouží vysloužilý jezevčík a na židlích se povalují kocouři. Míst k sezení je tam něco pře dvacet.
Vrchní je nemluvný, ale úplně němý není. Živnost asi provozuje neziskově, jenom pro radost. Vypadá to, že tam nikdo nechodí. Pivo je Krákora jedenáctka - no u třetího už jsem si trochu zvykl.
Poikoje v patře jsou vybaveny železnými patrovými postelemi. Lůžkoviny k dispozici.
K jídlu jsme dohodli asi na 19. hodin guláš. Kdo si bude chtít objednat druhou předpůlnoční večeři, tak bude mít možnost vybrat si mezi masovou topinkou, nebo smaženými řízečky.
Šampus na půlnoční přípitek si můžeme donést svůj. Něco na stůl (natvrdlé cukroví, povadlou zeleninu a další zbytky z vánoc) můžete vzít taky.

Upřesnili jsme počet osob asi na 20 lidí, takže je ještě místo pro dosud nerozhoupavší se.



 
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky