Pondělí 2.7.2012 - U Hada

Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Pondělí 2.7.2012

2012 > Cyklodovolená Biesczady

Neděle 1.7.2012

Ráno jsme celkem brzy vyrazili, obloha věští zase velké teplo, opláchnutí v korytu s vodou tekoucí z hor a dáváme se do prudkého stoupání kolem železnice. Někdo jede, někdo tlačí nebo střídavě. Blížíme se nahoru, chvíle oddychu u krásného posezení s výhledy do údolí, až na ten nepořádek, tady si sím hlavu nelámou.
Následuje přejezd z okresu do okresu, závora se stráží, kontrola kam jedeme atd. - jsme totiž na Ukrajině. Po dosti strašné silnici, jestli se tomu tak dá říct sjezd po ještě horší do vetší vesnice sázvem Turka. V místním bufetu doplnění tekutin, cola a pivo, samozřejmě pohovor s česky mluvícím Ukrajincem, který jako mnozí další u nás pracovali nebo pracují. Vzal své auto a doprovodil nás do místní asi jediné restaurace, kde jsme se chtěli najíst. Jídlo výborné, bramboráčky s masem ale domluva s personálem dosti nejasná, mladí totiž neumějí rusky.
Ještě kousek se posouváme vlakem do městečka Strilky. Vedle nádraží prohlídka vojenského hřbitova a kostelíka a hned za rohem hospoda s krámem. Poznali jsme to tam, byli jsme tam v rocde 2006.
Po cestě do Starého Sambiru dáváme koupel vřece Dněstr, voda krásně teplá, dle místních nedaleko odsud se do řeky vlévá teplý pramen. Očista výborná, umytí hlavy šamponem, jedno na cestu a  příjezd do města. Opět jdeme na jídlo, tentokrát prasečí jazyk, řízek a vepřové dušené, prostě dobrota. Nacházíme nocleh u řeky, Petr odjíždí zpět do města na televizi, hraje se totiž finále EURA, má dost vsazeno, tak si to nemůže nechat ujít. Na noc trošku vodečky a jdeme spát.

 
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky